stacks_image_D77A1F64-06F1-4112-96C5-4194E2F9DB5E


email | info@ivargloudemans.nl

phone | 06 - 81 91 23 34Sinds 2004 ben ik, nadat ik met succes de kunstacademie in Arnhem en de master of photography opleiding in Breda heb afgerond, op freelance basis aan het werk als fotograaf en filmmaker. Daarnaast geef ik vanaf 2008 met veel plezier les in fotografie voor een aantal instellingen.
Op deze site vind je een greep uit mijn werk dat gemaakt is in opdracht van diverse opdrachtgevers. Ook passeert autonoom werk hierin de revue.

In de fotografie ligt mijn focus op het gebied van documentaire/portret, model/portfolio en modeshoots.
Een foto moet niet alleen authentiek zijn, maar ook je fantasie kunnen laten prikkelen. Daarom is een licht surrealistische sfeer kenmerkend voor mijn portretten en modeshoots.
Met film ben ik breed inzetbaar. Dat kan commercieel zijn (een commercial/bedrijfsreportage), tot kunstzinnig (een video-installatie), of journalistiek (een documentaire).

Mijn inspiratie haal ik uit allerlei onderwerpen.
Van maatschappelijke ontwikkelingen uit de media, bizarre of wonderlijke gebeurtenissen uit het dagelijkse leven, tot onderwerpen die ter sprake komen tijdens gesprekken met mijn vrienden en kennissen.
Ook laat ik me graag inspireren door film -en fotoproducties van andere kunstenaars, filmmakers en fotografen. Favoriet zijn vooral producties waarbij de maker een zekere mate van confrontatie opzoekt, producties die surreële vervreemding en (absurde)humor in zich hebben en die meerdere interpretaties voor mij als beschouwer vrij laten.

In opdracht verzorg ik fotoshoots, fotografieworkshops en cursussen, filmcamerawerk, videomontages of desgewenst een volledige videoproductie. Ook ben ik inzetbaar voor het meedenken en werken aan een conceptplan voor iedere gewenste foto en filmproductie.